BLOG

MINDEN A TIFFANY ÜVEG MŰVÉSZETRŐL ÉS MÉG TÖBB...

Hogy kerülnek festmények az ablakba? Ez egy új és bolond árnyékolástechnika? Természetesen nem! Nem a megszokott vászonképekről és festményekről lesz most szó. Egy iparművészeti technikáról töröltem le a port és a rárakódott szokásokat. Mondhatjuk, hogy kihúztam abból a skatulyából, amibe rakták. Ismerd meg az ablakba akasztható "festményeket"!

Amikor megkérdezik, mivel foglalkozok vállalkozóként én azt szoktam válaszolni, hogy képzőművészeti vállalkozásom van. Legtöbbször nagyot néznek, majd megkérdezik: miért, mit csinálsz? A válaszom általában ez: egy forrasztásos mozaik technikával készítek önálló képeket. Mint a festőművészek, csak nem festékkel alkotok. Itt el is akadnak a kérdezők....

Minden alkotásomnak van egy története. Egy érzés, ötlet, gondolat, zene, ami életre hívja őket. Így van ez a Tavasz című képemmel is, ami -nem véletlenül- a megújulást ábrázolja. Ez a kép rólam szól.

A legtöbben nem tudják, mi is az ólomüveg és mi a szösz az a tiffany technika. Aki már hallott erről viszont nem mindig tudja melyik melyik. Vajon miben különbözik, vagy hasonlít a kettő? Egyáltalán helyes így ez a kérdés? Ebből a cikkből kiderül!

Üdvözöllek! Hula Zsuzsa alkotóművész vagyok!

2010 óta alkotok tiffany technikával és 2019-ben eldöntöttem, hogy új irányt adok alkotói pályámnak: a képzőművészetet.

A tiffany üveget azonosították a szecesszióval, nyílászáró díszüvegekkel,  lámpákkal és kézműves tárgyakkal. Beskatulyázták a technikát és vele az alkalmazott stílusokat is. Ezen szeretnék változtatni! Megmutatom Neked ebben a nagyszerű technikában rejlő képzőművészeti lehetőségeket. Tarts velem!